Vanaf 1 juni gaan wij, Iris Wijnands en Eileen Bosch, voor het project ‘Buitenlandredactie’ naar Berlijn. Wij hebben als thema ‘kunst en seksualiteit’ gekozen en hopen binnen vijf dagen hier van alles over te weten.

Berlijn
In een metropool met een groot scala aan cultuur en mensen komt kunst al snel tot bloei. In de kunstzinnige stad Berlijn zijn veel musea, exposities en tentoonstellingen te vinden. De Duitse hoofdstad staat niet alleen bekend om de geschiedenis, maar ook om de losbandigheid van ‘de Berliner’. Verschillende erotische clubs zijn in de stad te vinden. Mystieke feesten met leder en lak voor zowel hetero’s als homo’s. Ook veel pornografie wordt in Berlijn gemaakt. Daar zal de gewone toerist niet snel getuige van zijn. Maar wie goed kijkt, vindt de erotiek overal, net als de kunst. Wij gaan onderzoeken waar die erotiek te vinden is, en tot hoeverre kunst en seks met elkaar verbonden zijn. In vijf dagen hopen wij antwoord te krijgen op onze hoofdvraag: ‘Waar ligt de grens tussen erotiek en kunst?’

Updates
Elke dag uploaden we een “vraag van de dag”. Aan de mensen op straat stellen we iedere dag een vraag om de meningen van de ‘gewone mens’ te peilen. Wat vinden zij van kunst en erotiek? Daarnaast interviewen we natuurlijk kunstenaars die werken maken over seksualiteit. Via een gesproken dagboek houden we je up-to-date over onze dag en hoor je hoe het er op onze reis backstage aan toe gaat.