Mijn naam is Eileen Bosch en ik studeer op dit moment Journalistiek in Tilburg. Ik leef voor mijn twee grote passies: musical en schrijven.

Laat ik je eerst wat meer vertellen over musicals.
Ik ben begonnen als achtjarige in de Blerickse Revue. Sindsdien ben ik niet meer van het podium weg te krijgen. Ik speelde mee in o.a. Fame, Legally Blonde, Rent, The Sound of Music, The Wizard of Oz en Carrie.

Dit is mijn grote trots: de musical Cats, uitgevoerd door het Valuascollege, waarbij ik backstage zeer actief ben geweest op verschillende vlakken. We mochten zelfs optreden tijdens de Amateur Musical Awards 2017 in Carré, waar Cats een prijs won in de categorie “Beste Toneelbeeld/Vormgeving”.

Ik ben niet alleen druk bezig met acteren, zingen en dansen, ik vind alle details wat musical betreft belangrijk. Ik help graag mee met het schrijven van een techniekscript, vind het niet erg om decor te verven en te verhuizen en je mag me best bellen om een bijlesje dans te geven. Bij Sidera Theaterproducties, waar ik vanaf september 2017 deelnemer van ben, kan ik mijn ei kwijt. Ik was lid van de kledingcommissie en ben vanaf september 2018 bestuurslid op het gebied van PR. Daarnaast deed ik, samen met een klein team, de PR van de musical Scrooge in Venlo.

Tegenwoordig ben ik druk bezig met het schrijven en vertalen van musicals. Ik ben graag bezig met taal. Het is een extra uitdaging om de essentie van teksten te vertalen naar het Nederlands en ook nog eens te laten kloppen in de muziek. Dat klinkt makkelijker dan het is… Nu mag ik zeggen dat ik de officiële vertaalster ben van Bring It On de musical!

Ik hou ook heel erg van schrijven. Dit is voor mij ook de reden waarom ik Journalistiek studeer. Ik wil later geen NOS-redactielid worden, om het maar even grof te zeggen. Ik wil geen hard nieuws maken. Natuurlijk vind ik het interessant om te lezen, maar laat mij maar lekker over onderwerpen schrijven die me oprecht interesseren. In mijn tweede studiejaar heb ik stage gelopen bij het tienerblad MEIDEN magazine, waar ik heel veel heb geleerd op het gebied van interviewen en schrijven. Voor mijn afstudeerstage liep ik stage bij Dans Magazine en Yoga Internationaal. Dat vond ik heerlijk: schrijven over onderwerpen die mij zeer interesseren. Het lijkt me leuker om over een specifiek genre of voor een specifieke doelgroep te schrijven.

Ik schrijf sinds oktober 2017 voor de website musicalsites.nl, waar ik verslaggeefster en interviewer ben. Hier leer ik veel mensen kennen, mag ik naar onwijs veel perspresentaties en premières en doe ik heel veel nieuwe ervaringen op. Ik vind het geweldig dat ik de kans heb om mijn twee grote passies te combineren: taal en toneel.

Naast het schrijven ben ik ook actief als actrice en presentatrice. Zo speelde ik mee in voorlichtingsvideo’s van Politie Limburg en presenteerde ik het Diversiteitspact in Venlo en de Internationale Vrouwendag in Venlo.

One thought to “Eileen Bosch”

 1. Dag Eileen,
  Vorig jaar heb je een mooi verslag geschreven over de Sneak Preview van onze gloednieuwe musical Man op Duivelseiland.

  Inmiddels zijn we hard aan het repeteren voor de wereldpremière van de volledige uitvoering op 13 juni aanstaande in theater Diligentia in Den Haag.

  Onze website is ook live inmiddels:
  http://Www.manopduivelseiland.nl

  Natuurlijk krijgt musical sites een uitnodiging hiervoor! Maar misschien vind je het leuk om eens tussentijds langs te komen tijdens een repetitie en hier een alvast (geschreven of video) verslag van te publiceren? Om Nederland alvast lekker te maken ? Laat maar weten, je bent van harte welkom!

  Groeten
  Marco Neijenhuizen
  06 21 555 435

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *